Kızgın yağ kazanı, endüstriyel tesislerde ısı gücünden yararlanmak için kullanılan ve buhar kazanlarına göre daha düşük basınçlarda çalışabilen makinalardır. Su şartlandırma maliyeti olmadığından, işçilik maliyetlerinizden tasarruf etmenizi sağlar. İhtiyaç olan ısıyı işletmeye kazandıran sistemlerdir.
Ekotek Isı Teknolojileri tarafından üretilen Kızgın yağ sistemleri, içine doldurulan ısı transfer yağı sayesinde 120 °C - 320 °C ısı derecelerine sabit ısı kaynağı ile güvenle ulaşır ve tesisat bağlantı durumuna göre 6-10 bar arasında çalışabilir.
Kızgın yağ kazanlarının, kapasite, malzeme ve tasarım özelliklerine göre çeşitli modelleri bulunur. Yakıt tipine göre bu kazanlar, katı yakıtlı kızgın yağ kazanı ve sıvı gaz yakıtlı kızgın yağ kazanı olmak üzere ikiye ayrılır.
Anka Serisi sıvı gaz yakıtlı kızgın yağ kazanı, yüksek sıcaklıkta, düşük basınçta çalışır. Sistemde kullanılan ısı iletim yağı kazanda taşlaşma, kireçlenme, tortu, korozif etki vb. olumsuz etkiler oluşturmadığı için uzun süre kullanılabilir.
Ejderha Serisi katı yakıtlı kızgın yağ kazanı, yüksek sıcaklıkta düşük basınçta çalışır. Sistemde kullanılan ısı transfer yağı kazanda taşlaşma, kireçlenme vb. olumsuz etkiler oluşturmadığı için uzun süre kullanılabilir.
Albatros Serisi sıvı gaz yakıtlı kızgın yağ kazanı, yüksek sıcaklıkta, düşük basınçta çalışır. Sistemde kullanılan ısı iletim yağı kazanda taşlaşma, kireçlenme, tortu, korozif etki vb. olumsuz etkiler oluşturmadığı için uzun süre kullanılabilir.
Elektro Serisi elektrikli kızgın yağ kazanı, elektrikten aldığı güç ile yüksek sıcaklıkta, düşük basınçta çalışır.
Kızgın yağ kazanlarının çalışma prensibi, yağın yüksek sıcaklıklarda ısındığı ve depolandığı bir döngüyü içerir. Kazanın iç yüzeyi yüksek sıcaklığa dayanabilen malzemelerle kaplanmıştır. Kazanın alt kısmında, yakıt kaynağı veya ısıtma elemanları bulunur.
Bu kaynaklar vasıtasıyla yağ ısıtılır, kazan içinde yükselir ve belirli bir sıcaklık seviyesine ulaştığında endüstriyel işlemler için kullanılmak üzere çekilir.
Kızgın yağ kazanları, geniş bir endüstri yelpazesi için çeşitli kullanım alanlarına sahiptir. Kızgın yağ kazanlarının kullanım alanları:
Gıda İşleme: Gıda üretimi sırasında yüksek sıcaklıklarda ısıtma veya kızartma işlemleri için kullanılır.
Kimyasal Üretim: Kimyasal reaksiyonların gerçekleştiği yüksek sıcaklık gerektiren proseslerde kullanılabilir.
Enerji Üretimi: Enerji santrallerinde ısı transferi ve enerji üretimi için kullanılabilir.
Plastik ve Kauçuk Üretimi: Polimer işleme süreçlerinde sıcaklığın kontrol edilmesinde yardımcı olabilir.
Boya ve Kaplama Endüstrisi: Yüzey kaplama işlemleri için yüksek sıcaklıklı yağlar gerekebilir.
Kağıt Üretimi: Kağıt hamurunun kurutulması ve işlenmesinde kullanılabilir.
Bu kazanlar, verimli ve güvenli bir şekilde yüksek sıcaklıklı işlemleri gerçekleştirmek için tasarlanmıştır.
Kazan fiyatlarını etkilen bazı faktörler aşağıdaki gibidir: